Trileçe Nasıl yapılır ? 

Malzemeler:

* 5 adet yumurta

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket şekerli vanilin

* 5 çorba kaşıgı tepeleme un

* 3 çorba kaşığı toz badem

Sütlü Şerbeti için;
* 3 su bardağı süt

* 2 su bardağı krema

* yarım çay  bardağı toz şeker

Kreması için;
* 1 bardak soğuk süt 

* 1 paket krem şanti

* 1,5 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı su
Yapılışı:
Triliçenin ilk önce süt şerbetini yapıyoruz. Sütü, kremayı ve toz şekeri ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 
Triliçenin keki için yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar mikserle köpürtüyoruz. Toz şekeri ilave edip karıştırıp yumurtaların sarısını teker teker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Unu,kabartma tozunu, vanilyayı ve toz bademi ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. 
Sadece altı yağlanmış borcama Triliçenin hamurunu döküp güzelce yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz. Pişen kekin süt şerbetini iyice çeksin diye her tarafına çatal batırıp üzerine soğumuş süt şerbetini döküyoruz.
Tatlımız sütünü  iyice çektikten sonra krem şanti ve sütü katılaşana kadar çırpıp kekin üzerine sürüyoruz ve soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. 
Karameli için şekeri bir orta boy bir tencere veya tavaya alın karamelize olana kadar karıştırın. Karamel rengini alınca sıcak suyu ilave iyice karıştırın kaynamaya başlayınca kısık ateşte 8 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Karamelimiz soğuyunca triliçe tatlısını servis yapacağınız  tabağa alın  üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.

Bir önceki yazımız olan Peynirli Toplar Tarifi başlıklı makalemizde peynirlitoplar ve salata hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.