Tereyağlı Kurabiye

Malzemeler: 
– 250 gr tereyağı

– 1 bardak şeker

– 1 paket vanilya 

– 1 çay kaşığı karbonat

– 1 adet limon rendesi

– 2 adet yumurta 

– Alabildiğine un

– Tane ceviz veya fındık
Yapılışı: 
Oda sıcaklığında erimiş tereyağını derin bir kaba koyun. Şeker ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp tereyağının üzerine dökün. Yumurtalardan 1 tanesinin sarısını ayırın. Kalanları karışıma ekleyin. 
Karbonatı ve unuda yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elinizle kurabiye inceliğinde açın. Çay bardağının ağzıyla şekillendirin. Üzerini cevizle yada fındıkla süsleyip yumurta sarısını sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 

Bir önceki yazımız olan Halıda ki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar? başlıklı makalemizde kahvelekesi ve yumurtasarısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Tereyağlı Kurabiye” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.