Tavada Gözleme Tarifi

Malzemeler: 

* 1,5 su bardağı ılık su

* 1,5 tatlı kaşığı tuz

* 4-5 su bardağı kadar un

İçi için;

* 300 gr kıyma

* 1 adet kuru soğan

* 1 adet patates

* Tuz, karabiber, kekik

* Kaşar rendesi

* Beyaz peynir

* Biraz maydanoz
Yapılışı: 
Önce iç malzemeleri hazırlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Kıyma ve soğan ile kavurun. Biraz kavurduktan sonra içerisine baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.

Patatesi rendeleyip içerisine ekleyip kavurmaya devam edin. 3-5 dk kavurup ocaktan alın. 

Peyniri ve maydanozu ekleyip karıştırın. 
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine tuzu ekleyip havuz gibi yapıp içine ılık suyu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. 
Yoğurduğunuz hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Parçaları düz zemine alın, hafif un serpiştirip pasta tabağından biraz büyükçe açın. 
Ortasına kıymalı karışımdan koyup üzerine kaşar peynir rendeside ekleyip, hamuru kapayıp kenarlarından parmaklarınızla sıkıştırarak bastırın. 
Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın. Tavayı ısıtıp gözlemeleri önlü arkalı pişirip tereyağ sürerek servis edin. 

Bir önceki yazımız olan Saç boyası tenden nasıl çıkar? başlıklı makalemizde saçboyama ve tencensaçboyasıçıkartma hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.