Tartolet Tarifi

Zahmetli gibi görünsede aslında çok basit, çok kısa sürede yapılan pişmeside çok zaman almayan harika bir ikramlık.

Malzemeler;
Üzeri için,
* 1 kase tuzsuz fıstık

* Dilerseniz hazır dilersenizde kendinizin yapabileceği karamel 

* Çikolata sosu
Ben yaparım karamelimi diyenler için; 

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 paket 200ml krema

* 2 yemek kaşığı tereyağ
Karamelin yapılışı:
Toz şekeri çelik bir tencereye alın sağa sola karıştırarak rengi koyulaşana kadar karıştırın. Tereyağı ve kremayı ekleyip kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alıp içerisine tuzsuz fıstıkları koyup soğutun. Hazır karamelin içine direk fıstıkları koyupta karıştırıp kenara alabilirsiniz.
Kurabiye için malzemeler;
* 150gr tereyağ

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 2 yumurta

* 1 su bardağı pudra şekeri

* 1 yemek kaşığı yoğurt

* 1 paket vanilya

* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

* 3 yemek kaşığı un

* Alabildiğine un
Yapılışı:
Un hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Daha sonra unu kontrollü olarak yumuşak bir hamur elde edin. Kalıbı yağlıyoruz. Hamuru açıp yuvarlak keserek kalıba yerleştiriyoruz. Üst kısımlarda kalan hamurları bıçak yardımı ile düzgün bir şekilde keserek alıyoruz. Orta kısmına çatalla bir kaç yere batırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında sertleşene kadar yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. 
Piştikten sonra orta kısma karamelli fıstıklı karışımı koyup en üstüne çikolata sosu döküyoruz. Dilerseniz hindistan cevizi ilede son bir süsleme yapabilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Bebek Yağının İnox Kullanımı başlıklı makalemizde bebekyağı ve inoxtemizliği hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.