Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
* 1 lt + 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker

* 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Sütümüzü geniş ve büyük bir tencereye koyuyoruz. Kabartma tozunu koyduğumuzda taşmasını engellememiz için önemli. 
Sütü orta ateşte güzelce kaynatıyoruz. Yaklaşık 45 dakika kadar kaynatıyoruz. Şekeri ve Kabartma tozunu ekleyip hızlıya karıştırıyoruz. Koyu kıvamda sevenler bu şekilde kaynatmalı daha sıvı isteyenlerse son 5 dakika kaynatmayabilir. Zaten reçel kıvamı 15 dakikada oluyor. Buzdolabınızda 2-2,5 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Ben bu reçeli nerelerde kullanırım derseniz içerisine krem şanti ekleyerek pasta kreması olarak kullanabilirsiniz. Yada kahvaltılarda pankek veya kreplerinize sos yapabilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Fincanda Sürpriz Kek Tarifi başlıklı makalemizde fincandakek ve tenceredekek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.