Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

İşte size 1 ay bayatlamayan bir kurabiye tarifi. Kapalı kapta 1 ay muhafaza ederek tüketebilirsiniz. 
Malzemeler: 
* 125 gr tereyağ yada margarin oda sıcaklığında 

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* 1 yumurtanın sarısı, beyazı dışına sürülecek

* 2 tatlı kaşığı pudra şekeri

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 yemek kaşığı üzüm yada elma sirkesi

* Yarım paket kabartma tozu 

* 2 su bardağı kadar un

* Üzeri için yarım çay bardağı susam
Yapılışı: 
Yoğurma kabına tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, tuz ve sirkeyi koyup karıştıralım. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 
Hamuru ince şerit halinde açıp bıçakla bir parmak kalınlığında keselim. Önce yumurta beyazına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim. 
200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Soğan Halkası Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde soğanhalkası ve soğanhalkasıtarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.