Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

* 2 tane orta boy soğan
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı un
* Yarım su bardağı nişasta
* Yarım su bardağı sade soda
* Tuz, kırmızıbiber, karabiber 
* 1 kase dolusu galeta unu
* Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı: 

Soğanları soyuyoruz. Serçe parmağı kalınlığında halkalar halinde kesiyoruz. 

Un, nişasta ve baharatlar bir kasede karıştırılır ve soğan dilimleri içine atılıp harmanlanır. 

Yumurta ve soda eklenip çırpılır. Soğanlar bu karışıma bulanıp daha sonra galeta ununa bulanır. Fazlası alınıp kızgın yağa atılır ve arkalı önlü kızartılır. 

Servis ederken ketçap ve mayonez yerine evde hazırladığınız domates sosu veya süzme yoğurt kullanabilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Kolay Etimekli Profiterol Tarifi başlıklı makalemizde etimekliprofiterol ve profiterol hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.