Simit Poğaça Tarifi

Malzemeler: 
* 1 paket kuru maya

* 1 su bardağı ılık su

* 1 su bardağı ılık süt

* 3 tatlı kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı sirke

* 1 adet yumurta

* Aldığı kadar un
İç malzemele için; 

* Lor peynir

* Kaşar peyniri

* Cheedar peyniri
Üzeri için;

* 2 yemek kaşığı dolusu pekmez

* 1 su bardağı su 

* Susam
Yapılışı: 
Derin bir kaba mayayı, sütü, ılık suyu, şekeri ve tuzu koyup eriterek oda ısısında 15 dakika mayalandırın. 
Daha sonra yumurtayı, sirkeyi, yağı ve alabildiğine unu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 45 dakika kadar daha mayalandırın. 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elinizle hafif açıp içine iç malzemeleri koyup resimdeki gibi iki yanlarından orta kısımda buluşturup parmaklarınızla sıkın. 
Pekmezi 1 su bardağı su ile sulandırın. Hamuru önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin. Hepsi bitince bıçakla üzerlerine kesikler atın. 
Önceden ısıttığınız 185 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dikkatli olun çok çabuk pişiyor. Bu hamurdan tam 14 parça poğaça çıkıyor. 

Bir önceki yazımız olan İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi başlıklı makalemizde cevizlikurabiye, incirlikurabiye ve kurabiye hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.