Şambali Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 3,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı erimiş tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çimdik tuz
  • 10 dk suda bekletilmiş çiğ badem

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon

Yapılışı:

İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz. 10dk kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynayınca limonu ekliyoruz.
Fırını açık ısınmaya bırakalım. Derin bir kaba yoğurt, yumurta, tereyağı ve şekeri karıştıralım. Sonra karbonatı koyarken bir kaç damla limon sıkalım.
Kuru malzemeyi alıp karıştıralım. Yağlanmış tepsiye koyalım. Üstünü düzeltip bıçakla şekil verelim. Fırında 20 dk pişirip çıkartıp tekrar bıçakla şekil verelim. Tekrar fırına verelim. Üzeri iyice kızarınca çıkartıp bir kaç dk beklettikten sonra şerbetimizi dökelim.
Daha sonra çiğ bademlerimizle süsleyip servis edelim.

Bir önceki yazımız olan Tavalarımızın Altını Temizlemek başlıklı makalemizde karbonat, sirke ve tava altı nasıl temizlenir hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.