Ramazan Pidesi Tarifi

( Büyük isterseniz 2 adet, bizim gibi küçük yapmak isterseniz 7-8 adet çıkıyor )
Malzemeler: 
* 1 su bardağı ılık süt

* 1 su bardağı ılık su

* 50 gr erimiş tereyağ yada 3 yemek kaşığı sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 yemek kaşığı toz şeker

* 1 paket kuru maya

* 5 su bardağı un ( Unu kontrollü kullanın bardak sayısı değişebilir )
Üzeri için:
* Erimiş 2 yemek kaşığı tereyağ

* 1 yumurta sarısı

* Susam ve çörek otu

* Alt kısmı için galeta unu
Yapılışı:
Derin bir kapta maya, şeker, tuz, su ve ılık sütü karıştırıp 5-10 dakika mayalandırın. Daha sonra yağı ve unu kontrollü koyarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 1 saate kadar mayalandırın. 
Dilerseniz hamuru ikiye bölüp 2 büyük pide yapın yada bizim yaptığımız şekilde küçük küçük pideler yapabilirsiniz. 
Galeta ununu tepsiye serpiştirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde resimde ki gibi hamuru elinizle yuvarlayıp yayın. Erimiş tereyağa parmağınızı batırıp resimdeki gibi önce kenarlarını sonra ortasına şekil yaparak parmağınızla bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otundanda bol bol serpiştirip yarım saat kadar da tepside mayalandırın. 
190 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz sıcak servis edin dilersenizde ılınınca buzluğa kaldırıp canınız istediğinde ister fırında ister mikrodalga da ısıtıp tüketebilirsiniz. 



Bir önceki yazımız olan Ev Usulü Pide Tarifi başlıklı makalemizde kaşarlıpide, pide ve sucuklupide hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.