Pratik Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler: 
* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek

* 2 su bardağı esmer kısırlık bulgur

* 4 su bardağı su

* 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 orta boy soğan

* 1 orta boy patates 

* 2 diş sarımsak

* 1 çay bardağı zeytinyağı ( yağ az gelirse biraz daha arttırabilirsiniz )

* 3-4 dal kıyılmış maydanoz

* Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber, kimyon
Yapılışı:
İlk önce mercimekleri yıkayıp süzün ve tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin, patatesi küp küp doğrayıp içine atın ve beraber haşlayın. 
Derin bir kaba esmer kısırlık bulguru koyun. Haşlanan mercimeği süzmeden suyu ile bulgurun üzerine dökün ve üzerine bir kapak kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırıp üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını bir tencereye alın içerisine ince ince doğradığınız 1 orta boy soğanı ve küçük küçük kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin biraz kavurun daha sonra salçaları ve baharatları ekleyin. Bu karışımı mercimek bulgur karışımının içerisine dökün. 

Ellerinizle güzelce yoğurun. Yağ az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. 
Kıvam alınca kıyılmış maydanozlarıda ekleyip bir kez daha karıştırarak yoğurun ve dilediğiniz şekli vererek servis tabağınıza alın, limon ve nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde arabaşı, arabaşı çorbası ve arabaşı çorbası tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.