Pratik künefe tarifi

 

Tavada Künefe için:
Malzemeler

  • 250 gr taze kadayıf
  • 125 gr dil peyniri veya mozzarella ( Taze Kaşar peyniride olabilir)
  • 1 Çorba kaşıgı tereyağı

Şerbeti için

  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz seker
  • 1,5 su bardağı su

 

YAPILIŞI

Şerbet için şekeri ve suyu tencereye koyun kaynamaya başladıktan sonra 12 dakika kadar kaynatın.(künefeyi yapmaya basladığınız anda şerbeti kaynatın künefe bitmeye yakın  ocaktan alın )

Tereyağını tavada biraz eritin ve  kadayıfın üzerine dokun kadayıfı elinizle  çok küçük parçalayarak yağı  kadayıfa iyice yedirin

Küçük bir tavayı tereyağıyla yağlayın (20 santim capinda küçükk bir tava kullandım)

Kadayıfın yarısını tavaya alın iyice düzeltin küçük küçük doğranmış dil peyniri veya mozzarellayı kadayıfın üzerine koyup kenarlari cok az bos kalacak sekilde resimde de görüldüğü gibi yayın.

Kalan kadayıfı da  koyup elinizle veya spatulayla peyniri düzeltip biraz sıkıştırın,tavanızı ocağa alıp orta ateşte çevirerek kızartın

Alt kısmı  kızaran künefeyi bir tepsi veya krep tavasıyla ters çevirip tavanızı bir daha yağlayın diğer tarafıda pişirin.

        Künefenizin iki tarafıda kızarınca hazır olan sıcak şerbeti  üzerine döküp  sıcak sıcak servis yapın

AFİYET OLSUN

Bir önceki yazımız olan Şifalı tavuk çorbası başlıklı makalemizde çabuk tavuk çorbası, çorba ve tavuk hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.