Pratik Karamel Yapılışı

Malzemeler:
* 1,5 su bardağı toz şeker

* 75 gr tereyağ

* 1 paket 200ml krema
Yapılışı:
Kalın tabanlı bir tencereye 1,5 su bardağı şekeri koyun. Ocağı kısık ateşe alın ve karıştırmadan renk almasını bekleyin. Renk değişimi olmaya başlayınca yani kahverengi olunca tereyağını ekleyip tahta bir kaşıkla ara ara karıştırın. Topaklanma olacaktır endişelenmeyin. 
Tamamen karamel rengi alınca kremayı ekleyin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Çok kısa sürede ve harika bir kıvamda karameliniz oldu. Pastalarınızda kullanmaya hazır. 

Bir önceki yazımız olan Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi başlıklı makalemizde çikolatalıkek, kek ve muzlukek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.