Pişi Yapımı

Pişi Tarifi’nin Malzemeleri

  • Yarım kg un (3 su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı kutu maya(ya da yarım paket yaş maya)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
  • Sıvı yağ

Pişi Tarifi’nin Yapılışı

Ilık suda mayayı eritin ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin. İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun

Bir önceki yazımız olan Kısır tarifi başlıklı makalemizde kısır ve kısır tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.