Patlıcanlı Pizza Tarifi

Patlıcan severlere harika bir tarif harika bir lezzet.

Hamuru İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Üst için Malzemeler:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2 kırmızı biber
  • 3 sivribiber
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber, pul biber, kimyon, kekik ve çörek otu

Yapılışı:

Bu malzemelerle 2 adet pizza çıkıyor. Tek pizza için malzemeleri yarıya indirebilirsiniz.
Soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım. Üzerine soyup minik minik doğradığımız patlıcanları ekleyelim. Birlikte biraz soteledikten sonra doğranmış domateslerimi ekleyelim ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Baharatlarıda ekleyip biraz dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizi hafif yağlayıp hamurun yarısını yayalım. Yarım saat yada 1 saat mayalanması için bekleyelim. Hamurunuz mayalandıktan sonra ocakta hazırladığımız malzemeleri üzerine ekleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında hamur pişene kadar pişirelim. Sıcakken üzerine kaşar rendeleyip servis edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Haşhaşlı Çörek Tarifi başlıklı makalemizde börek, haşhaş ve haşhaşlıbörek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.