Patlıcanlı Buğday Salatası

Malzemeler: 
* 2 adet patlıcan

* 2 su bardağı haşlanmış buğday

* 1 kutu konserve mısır

* 1 su bardağı küp küp doğranmış kornişon turşusu

* Birer tutam kıyılmış dereotu ve maydanoz

Sosu için;

* Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, pulbiber ve tuz
Yapılışı: 
Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranıp tuzlu suda bekletilir. Acı suyunu ve rengini verince süzülüp sıvı yağda kızartılır ve derin bir kaba alınır. 
Üzerine buğday, mısır, turşu, dereotu ve maydanoz eklenir karıştırılır. Başka bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, pulbiber ve tuz çırpılır ve salataya eklenir. Hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir. 

Bir önceki yazımız olan Cildimizi Soğuktan Nasıl Korumalıyız? başlıklı makalemizde ciltbakımı ve ciltkoruması hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.