Patlıcan salatası tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 10 adet siyah zeytin
  • 4 adet iri patlıcan
  • 6 adet yeşilbiber
  • 1 adet limon
  • 2 adet domates
  • 1 baş soğan
  • Tuz

Yapılış:

Patlıcanları harlı ateşte çevirerek közleyin.

Yanmış kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun.

Bir kaba alın ve içine zeytinyağı koyun.

Patlıcanların üzerine 8-10 damla limon suyu döküp tuz serpin ve bir çatalla hafifçe bastırıp zeytinyağının içine gömün.

Üstüne 1 çorba kaşığı sirke dökün ve yeniden ezin,yağı mümkün olduğu kadar patlıcanları yedirin.

Patlıcanları yassı bir salata tabağına alıp düzgün bir şekilde verin.

Tabağın etrafına bir sıra dilimli domates dizin.

Domateslerin aralarına ince ve yuvarlak biçimde kestiğiniz soğanları yerleştirin.

Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak doğradığınız ve çekirdeklerini çıkarttığınız biberleri dizin.

Biberlerden bazılarının ortasına  da zeytin yerleştirin ve servis yapın.

 

Sitemizdeki diğer patlıcanlı tarifler;

Alinazik Tarifi

Labneli Patlıcan Salatası

Patlıcanlı Pizza Tarifi

Bir önceki yazımız olan Ertesi güne kalan kızartılmış tavuğunuz ilk günkü lezzetini korusun başlıklı makalemizde kızartılmış tavuk, kızartılmış tavuk ilk günkü gibi lezzetli olması ve kızartma hakkında bilgiler verilmektedir.

Patlıcan salatası tarifi” için 4 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.