Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler: 
* 4-5 adet patates

* 1,5 su bardağı yoğurt

* Yarım çay bardağı sıvıyağ

* 3 adet yumurta

* 6 yemek kaşığı un

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 tutam karabiber

* 1 paket kabartma tozu

Arzuya Göre Üzeri için;

* 1 çay kaşığı pulbiber

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* Süzme yoğurt arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Patatesleri soyup yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Yumurtaları derin bir kaba alıp çırpın. Yoğurdu ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin. 
Unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberide ekleyip iyice çırpın. Akışkan bir kek kıvamına gelsin.
Patatesleri fırın tepsisine dizin. Bir kaç dilim ayırın. Kek hamurunu patateslerin üzerine dökün. Kalan patatesleride serpiştirin. 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 
Arzuya göre üzeri için sarımsaklı yoğurt, süzme yoğurt ve pulbiberli tereyağ dökerek tam bir ana yemek olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Dudak Çatlamasına Hangi Yağlar İyi Gelir? başlıklı makalemizde dudakçatlaması hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.