Patatesli Kabaklı Mücver Tarifi

Malzemeler: 
* 2 patates

* 2 kabak

* 2 yumurta

* 100 gr beyaz peynir

* 1 demet yeşil soğan

* Dereotu

* Maydanoz

* Nane

* Tuz 

* Karabiber

* Alabildiğine un

* Kızartmak için yağ

* Sosu için sarımsaklı yoğurt


Yapılışı: 
2 adet patatesi ve kabağı rendelip derin bir kaba alın. Üzerine 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane ve soğanı ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kıvam alana kadar un ekleyin. 
Tencereye sıvıyağı alın kızdırın. Bir yemek kaşıkla karışımdan alıp kızgın yağa atın. 
Kızarttığınız mücverleri servis tabaşına alın sarımsaklı yoğurtla servis edin. 

Bir önceki yazımız olan Ekmek Küflenmesini Nasıl Önleriz?  başlıklı makalemizde ekmek ve ekmekküflenmesi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.