Nohutlu Arpa Şehriyesi Pilavı

Malzemeler:
* 1 su bardağı arpa şehriyesi

* 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut

* 1 adet tavuk bulyon

* 2 su bardağı su

* 1 tutam tuz

* 1 tutam köri

* 1 yemek kaşığı sıvı zeytin yağı

* 1 yemek kaşığı teremyağ yada sizde ne var ise


Malzemeleri kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz bu tarif 3 kişiliktir.
Yapılışı:
İlk önce yağları pilav tencerenizde eritelim. Yağın sesi çıkmaya başlayınca knor bulyonu atıp güzelce karıştıralım. Bazıları bulyonu sıcak suda eritip yapıyor ama sıcak su bulyonun tadını aldığı için biz bulyonu bıçakla bir kaç parçaya bölüp o şekilde kavurduk sizde bu şekilde yaparsanız farkı göreceksiniz.
1 su bardağı arpa şehriyenin yarısını üzerine koyup renk alana kadar kavuralım. Kavrulunca kalan şehriyeleride atalım biraz karıştırıp suyumuzu ekleyelim. Nohutlarıda koyup karıştıralım. Son olarak tuz ve körimizi ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirelim. Herkesin ocak ateşi farklıdır siz yinede dikkatli olun dibi tutmasın. Körinin verdiği lezzetle pilavınızın tadı şahane olacak bir tabak yiyen ikincisini isteyecek. Afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Milföylü Kete Tarifi başlıklı makalemizde börek, kete ve milföy hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.