Milföylü Kete Tarifi

Malzemeler

* 1 paket hazır milföy hamuru

İçi için;

* 1 su bardağı yağ

* 2 su bardağı un

* 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

* 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurlarının her birini iki eşit parçaya bölüyoruz. Kare olacak şekilde. Diğer yandan ayrı bir kabın içine yağı, unu, tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip hamurun içine 1 tepeleme yemek kaşığı ilave edip hamuru zarf şeklinde kapatıp bastırın. Üzerine yumurtayı da sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Pratik ve harika bir tadı var, afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan İncir Tatlısı Tarifi başlıklı makalemizde incir, incir tatlısı ve incir tatlısı malzemeleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.