Mıhlama Nasıl Yapılır?

Mıhlama yada Kuymak olarak bilinir ve Karadenizlilerin kahvaltılarının gözdesidir. Bende yapıp yemek istiyorum diyenlere işte tarifimiz.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 200 gr kolot peyniri

Yapılışı:

Bir tavaya önce tere yağını koyup eritin daha sonra mısır ununu ekleyip kavurun ardından suyu ekleyip bir iki çevirip kıvam almaya başlayınca peyniri ekleyin. Bez peynir olarakta bilinen Kolot peynirini marketlerden satın alabilirsiniz. Çünkü Kolot peyniri mıhlamanın mıhlama olmasını sağlayan peynirdir.
Su tamamen çekilip yağ üzerine çıkınca mıhlamamız hazırdır. Ekmeğinizi bana bana yiyin afiyetler olsun.

Bir önceki yazımız olan Chia Tohumlu Puding Tarifi başlıklı makalemizde chiapuding ve chiatohumu hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir