Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler: 
* 1 paket tereyağı veya margarin

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 2 yumurta beyazı sarıları üzerine

* 4 yemek kaşığı çörek otu

* 2 paket kabartma tozu

* Yarım su bardağı pudra şekeri

* 2 çay kaşığı tuz

* Aldığı kadar un
Yapılışı: 
Un dışında bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Daha sonra unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 
Hamurdan küçük parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dikkat edin yanmasın. İyi muhafaza ederseniz 2 aya kadar bayatlamıyor. 

Bir önceki yazımız olan Bisküvili İrmik Tatlısı başlıklı makalemizde bisküviliirmiktatlısı ve irmiktatlısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.