Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 
* 3 kilo beyaz lahana

* 1,5 su bardağı sirke

* 3 yemek kaşığı kaya tuzu

* 1 avuç nohut

* 1 yemek kaşığı toz şeker

* 8-9 diş sarımsak


Yapılışı: 
Uygun bir boyutta cam bir kavanoz seçin. İçerisine nohutları dökün. Lahanaları doğrayıp kavanoza yarısını basın. Yarısına gelince sarımsakları dökün. Geri kalan diğer yarısınıda basarak koyun. Üzerine tuzu ve şekeri serpin. Sirkeyi dökün. Üzerini geçecek şekilde su doldurun. Ağzını sıkıca kapatın. Poşet geçirip güneş görmeyen yerde 3-4 hafta boyunca muhafaza edin. 

Bir önceki yazımız olan Çaylı Kek Tarifi başlıklı makalemizde çaylıkek, kakaolukek ve kek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.