Küllü Kurabiye Tarifi

Malzemeler:
* 125 gr oda sıcaklığında tereyağ

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 1 adet yumurta

* 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri

* 1 su bardağı buğday nişastası

* Yarım paket kabartma tozu

* Yarım paket vanilya

* 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

* Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı kadar 

* Üzeri için 1 yemek kaşığı pudra şekeri

* 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yapılışı: 

 

Un haricinde bütün malzemeleri yoğurma kabında güzelce karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. 
Cevizden biraz daha büyük bezeler yapıp yuvarlayarak yağladığımız tepsiye diziyoruz. 


175 derecede önceden ısıtılmış fırında içine çekene kadar pişirin. Yaklaşık 20 dk içinde pişiyor ama siz fırınınızın pişirme hızına göre yinede dikkatli olun. 
Kurabiyelerimiz pişerken bir kasede pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Kurabiyeler piştikten sonra sıcak sıcak bu karışımı kurabiyelerin üzerine serpiştirin. 

Bir önceki yazımız olan Közlenmiş Patlıcan Çorbası başlıklı makalemizde çorba ve közlenmişpatlıcançorbası hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.