Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:
* 250 gr kültür mantarı

* 1 adet kuru soğan

* 1 diş sarımsak

* 2-3 yemek kaşığı krema

* 5 su bardağı sıcak su veya et suyu

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* 1 yemek kaşığı zeytin yağı

* 1 yemek kaşığı dolusu un

* Tuz, karabiber

* Üzeri için dereotu
Yapılışı:
İlk önce mantaların kabuklarını soyup dilimleyerek doğrayın. Daha sonra soğanları ve sarımsağı küçük küçük kıyın. Tencerenize tereyağ ve zeytin yağını koyun. Tereyağ eriyince kıydığınız soğanı ve sarımsağı koyup soteleyin. Mantarları karışıma ekleyip pembeleşen soğanlara ekleyin.
Mantarlar suyunu çekip kavrulana kadar kavurun. Unuda ekleyip kavurmaya devam edin. 5 bardak sıcak suyu ekleyip karıştırın. Çorba kıvamına geldiğinde bir kaseye kremayı alın. Çorbadan bir kepçe alıp krema ile ılıştırın. Aynı terbiye yöntemi gibi kesilmesin diye yapıyoruz. Karışımı çorbaya azar azar ekleyip bir yandan da karıştırın. 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapayın.
Servis ederkende üzerine dereotu serpiştirerek sunumunuzu yapın.

Bir önceki yazımız olan Patatesli Kek Tarifi başlıklı makalemizde kek, patateslikek ve yoğurtlukek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.