Kolay Krep Tarifi

Krep Malzemeleri:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker ( Tatlı tat ağır bassın isterseniz ayrıca )

krep tarifi

Krep Yapılışı:

Derin bir kaba önce sütü ve yumurtayı koyup çırpın. Tuzu ve arzuya göre şekeri ilave edin. Unu eleyerek ekleyip karıştırın. Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.
Tavayı yağlayıp bir kepçe ile ince bir katman olarak döküp göz göz olunca tersini çevirip arkalı önlü pişirin.
Şekerli yada şekersiz de çok lezzetli oluyor. Bal, reçel ve diğer kahvaltılık ürünlerle servis edebilirsiniz.

 

 
krep tarifi

Bir önceki yazımız olan Keçiboynuzunu Neden Tüketmeliyiz? başlıklı makalemizde keçiboynuzu hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.