Kepekli Poğaça Tarifi

Malzemeler: 
* 50 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ

* 1 su bardağı zeytinyağı

* 1 su bardağı yoğurt

* 1 çay kaşığı karbonat

* 1 tatlı kaşığı limon suyu

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı pul biber

* 1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

* 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek )

* 16 yemek kaşığı kepekli un

* 8 yemek kaşığı tam buğday unu
Üzerine serpmek için çörek otu ve susam

Yapılışı: 
Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Kontrollü olarak unu ekleyin. Eğer hamur cıvık gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur kıvam aldıktan sonra üzerini bir tülbentle kapatıp biraz dinlendirin. 
Dinlenen hamuru unla açıp istediğiniz kurabiye kalıbıyla şekillendirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam dökün. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Bir önceki yazımız olan Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi başlıklı makalemizde balkabağı, balkabağıtatlısı ve tatlı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.