Kemik Sulu Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:

• 2 dilim soyulmuş bal kabağı

• 1 adet orta boy havuç

• 1 adet orta boy patates

• 1 adet orta boy kuru soğan

• 2 yemek kaşığı un

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1 su bardağı kemik suyu yada arzuya göre tavuk suyu

Üzeri için:

• 1 çay kaşığı nane

• 1 çay kaşığı pul biber

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 tatlı kaşığı tuz ( tuzsuz gelirse gene ekleme yapabilirsiniz )

• Acı sos arzuya göre

Yapılışı:

Önce küçük bir tencerede bal kabaklarını üzerini az geçecek kadar soğuk su koyup yumuşayana kadar haşlayın.

Bal kabakları haşlanırken başka bir tencerede yağı ve 2 yemek kaşığı unu kavuru. Üzerine soğan, patates ve havucu doğrayıp atın. Biraz çevirin ve salçayı ekleyin. Unun hafif kokusu çıkınca üzerine 5 su bardağı su koyup pişmeye bırakın. 1 su bardağıda kemik suyu arzuya göre 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin.

Bal kabakları pişip yumuşayınca blenderla çekin. Aynı işlemi diğer yumuşayan karışım içinde uygulayın. Sebzeler iyice ezilsin.

Ezilen sebzelerin içerisine bal kabağınıda ekleyip güzelce bir taşım daha kaynatın. Eğer bal kabağı tadı sizi rahat ediyorsa içerisinde 1 su bardağı sütte ekleyebilirsiniz bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış.

Son olarak pişen çorbamıza baharatlarıda ekleyip biraz daha karıştırıp ocaktan alın.

Servis ederken acı sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Arabada Yaşanan Mide Bulantısına Ne iyi Gelir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.