Kelle Paça Tarifi

Söylerken kimimiz rahatsız olsada kimimizin canı çeksede bu çorbanın kemikler için faydası çoktur. Özellikle kemikle alakalı ameliyatlarda, romatizma ağrısı çekenlerde bu çorbayı içen hastaların iyileşmesine %90 faydası olmuştur. Hijyen açısından dışarıda çekinerek yiyorsanız yada yiyemiyorsanız eğer kendinizde evinizde pişirebilirsiniz. Biraz zahmetlide olsa şifa için mutlaka için ailenizede içirin.

Malzemeler:
* 1 adet kuzu başı

* 5 adet kuzu ayağı ( paça )

* 5 yemek kaşığı un

* 1 yemek kaşığı margarin

* 1 adet yumurta sarısı

* 1 çay kaşığı kadar tuz

İlk önce kuzunun başını temizleyip büyük ve geniş bir tencereye koyun. Üstüne çıkacak kadar su doldurun. Bu şekilde vaktiniz varsa 1 gece yok ise 2-3 saat kadar serin bir yerde muhafaza edin. Beklettiğiniz kanı iyice süzülmüş kellenin olduğu tenceredeki suyu dökün. Kellenin burun kısmını bir tahta üzerinde vurarak iyice temizleyin. Güzelce yıkayın. Daha sonra düdüklü tencerenizin içine koyun.
Kuzu ayaklarını yani paçaları ocak ateşinde tütsüledikten sonra bunları da düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra etleri tencereden alın ve bir süzgeç yardımıyla süzün. Etler soğuduğu zaman elinizle didikleyin.
Terbiyesi için bir kaseye 5 yemek kaşığı un, tuz, su ve 1 yumurta sarısını koyup çırparak etlerin üzerine ekleyin. Terbiyeyi yaptıktan sonra, unun köpükleri kaybolana dek kaynatın. Didiklediğimiz etleri ilave ederek ocağı kapatın. Servis ederken dilerseniz sarımsak ve sirke ekleyebilirsiniz afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Mıhlama Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde amerikan mıhlama nasıl yapılır, mıhlama nasıl yapılır 2 kişilik ve mıhlama nasıl yapılır arda hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir