Kek Kalıbında Peynirli Börek

Malzemeler: 
* 4 adet yufka

İç malzemelesi için;

* 1 su bardağı lor peyniri

* 1 su bardağı kaşar peyniri

* Maydanoz

Sos için;

* 1,5 su bardağı süt

* 3 yemek kaşığı yoğurt

* 2 yumurta

* Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: 
Önce maydanozları kıyıp peynirle karıştırıyoruz. Sos malzemelerinide ayrı bir kapta karıştırıp çırpıyoruz. 
Kek kalıbını yağlayıp etrafına susam serpiyoruz. 1 tüm yufkayı kenarları taşacak şekilde kalıba seriyoruz. Sosu üzerine gezdirip ikinci yufkayı seriyoruz. Peynirli karışımı paylaştırıyoruz. Üçüncü ve dördüncü katıda soslayıp peyniri paylaştırıyoruz. Kenardan taşan yufkalarıda kalıbın üzerine elimizle kapatıyoruz. Kek kalıbının ortasında olan delik kısmında yufka bırakmıyoruz. Resimdeki gibi olacak şekil. En son üzerine kalan sosumuzu döküyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletmemiz gerekiyor. 
Ertesi gün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tepsi böreğine göre daha yavaş pişiyor. Özellikle altının pişmesine dikkat etmemiz gerekiyor. Kahvaltınıza farklı bir sunumla farklı bir kek görseliyle lezzet katabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Cevizli Mısır Unlu Kek Tarifi başlıklı makalemizde cevizlikek, kek ve mısırunlukek hakkında bilgiler verilmektedir.

Kek Kalıbında Peynirli Börek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.