Kandil Simidi Tuzlu Kurabiye Tarifi 

Malzemeler:

* 100 gram margarın

* 1 Çay bardağı sıvı yağ

* 3 çorba kasığı yoğurt

* 1 paket kabartma tozu

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 1 tatlı kasığı tuz

* Un

* 1 tane yumurta ( beyazi üzerine sürülmek için )

Üzeri için;

* yumurta beyazı

* Susam

* Yapılışı:

Malzemenin hepsi oda sıcaklığında olacak. Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak. 10 dk dinlendiriyoruz. Sonra ister elimizle ister merdane yardımıyla açıyoruz. Çay bardağı ve kola kapağıyla Şekil veriyoruz. Üzerine yumurta beyazını sürüyoruz. Susamda serpiyoruz. Hamur bitene kadar böyle devam ediyoruz. Sonra 180 derecede üstü biraz kızarınca çıkarıyoruz

Bir önceki yazımız olan Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi başlıklı makalemizde cevizlikek, havuçlutarçınlıkek ve kek hakkında bilgiler verilmektedir.

Kandil Simidi Tuzlu Kurabiye Tarifi ” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.