Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek  Malzemeleri :

  • 3 yufka (hazır)
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber

Sos malzemeleri:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta 1’nin sarısı böreğin üzerine
  • Çörek otu
  • Susam

Ispanaklı Börek  Yapılışı :

Küçük küçük doğradığımız soğanları tavada yağ ile biraz kavuruyoruz. İnce ince kıydığımız ıspanaklarımızıda kavrulmuş soğana ekleyip, tuz ve pulbiberide karıştırıp kavrulup suyunu çekene kadar bekliyoruz.
Sosu için başka bir kapta yumurtayı, suyu, sütü ve yağı güzelce çırpıyoruz.
Yufkanın birini tamamen açıp üzerine hazırladığımız sostan biraz serpip her yerine yayıyoruz. Ispanaklı karışımı göz kararı üçe bölüp bir kısmını yufkanın baş kısmına güzelce yayıp rulo olacak şekilde sıkıca sarıp dolayarak yağlı kağıt tepsimize koyuyoruz.
Diğer iki yufkayıda aynı şekilde koyduktan sonra üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişme süresi 50-55 dk sürebilir. Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Yeni Makyaj Trendi : Yüzü Pişirmek başlıklı makalemizde ciltbakımı, makyaj ve pudra hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.