İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi 

Malzemeler 

* 1 paket etimek (14 adet)
Etimekleri ıslatmak için;

* 1,5 su bardağı toz şeker

* 1,5 su bardağı su 
İrmikli muhallebi için;

* 1 litre süt

* 3 tepeleme yemek kaşığı irmik

* 3 tepeleme yemek kaşığı un

* 2  tepeleme yemek kaşığı nişasta

* 1 yemek kaşığı tereyağı 

* 1 paket vanilya 

* 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için; 

* 1 paket Kakaolu puding

* 5 su bardağı süt
Yapılışı:

İlk olarak etimekleri ıslatmak için karemelize olmuş şerbet hazırlanır.

Bunun için, toz şeker tencereye alınıp orta ateşte ara ara karıştırarak eritilir.

Şekerin rengi kahverengiye dönünce üzerine 1 buçuk su bardağı su ilave edilir.

Su dökülünce şeker katılaşır, fakat ısındıkça eriyecektir.

Şeker tamamen eritildikten sonra, karemelize şerbet hazırlanmış olur.

Etimekler büyük boy dikdörtgen borcam içerisine dizilir.

Üzerlerine eşit miktarda karemelize edilmiş şerbet dökülüp ıslatılır.
İrmikli muhallebisini hazırlamak için, vanilya ve tereyağı haricinde gerekli olan malzemeler tencereye alınır.

Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.

Muhallebi koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.

Hazırlanan irmikli muhallebi, hemen etimeklerin üzerine dökülür ve güzelce yaydırılır.
Kakaolu pudingi için gerekli olan malzemeler tencereye alınıp karıştırılır.

Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.

Kıvamını alan kokaolu puding, hemen soğuyan irmikli muhallebi üzerine dökülür ve düzgün bir şekilde yaydırılır.
Hazırlanan irmikli etimek tatlısı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat soğuması için bekletilir.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servise sunulur.

Bir önceki yazımız olan M&M's Kurabiye Tarifi başlıklı makalemizde çikolatalıkurabiye ve kurabiye hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.