İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı Malzemeleri:

  • Kuru incir ( 10 adet | kişi sayısına göre arttırılıp azaltılabilir )
  • Yarım su bardağı sıcak süt
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Islatmak için 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Arzuya göre tarçın

İncir Tatlısı Yapılışı:

Bu tarif 2 kişi içindir. Siz kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.

10 adet inciri derin bir kaba alıyoruz. Sıcak sütü üzerine döküp 1 saate yakın incirlerin yumuşaması için bekletiyoruz. Yumuşayan incirlerin baş kısımlarını mutfak makası yada bıçakla kesip baş parmağımızla içe doğru oyuyoruz resimdeki gibi. Sonrasında içine ceviz ve tarçın koyuyoruz. Biz tarçın eklemedik damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.

Orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte bi 20 dakika kadar yani suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişince servis tabağımıza alıp soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra üzerlerine dilerseniz kaymak dilerseniz krem şanti sıkarak süsleyip servis edebilirsiniz.

İncir Tatlısı hazırdır afiyet olsun.

Bir önceki yazımız olan Çikolatalı Güllaç Tarifi başlıklı makalemizde çikolatalıgüllaç ve güllaç hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.