İftar ve Sahur İçin Örnek Beslenme Programı 

İFTAR

-Bol su

-1 hurma veya 2 kuru kayısı

-2-3 zeytin veya 2-3 parça ceviz

-1 dilim az tuzlu peynir

-1 kepçe çorba
-1 avuç içi kadar pide

-1 porsiyon et veya tavuklu sebze veya sebze garnitürlü balık-tavuk veya kurubaklagil yemeği 
-

 2 dilim ekmek veya 4 kaşık  pilav – makarna (kilosuna dikkat edenlerin – eğer yemekten sonra tatlı yiyeceklerse – pilav ya da makarna tüketmemesi daha iyi olur.)22.00-22.30

1 bardak süt veya yoğurt

2 porsiyon meyve
Bol su

*Haftada iki kez ara öğün yerine sütlü tatlı (güllaç) yenilebilir.
SAHUR

-1 su bardağı kadar haşlama makarna ile peynir veya yoğurt.  

-1 dilim az yağlı börek, 

1 kase yoğurt ve az şekerli komposto

-1 tost, 1 bardak süt ve 1 meyve

-2 dilim ekmek, 

1 dilim peynir,   

1 yumurta, 

1 meyve, 

2 kuru kayısı, 

2 ceviz
- 

1 kase çorba, 

1 dilim ekmek,   

1 tabak sebze yemeği, az yağlı  yoğurt,

 1 hurma.

Bir önceki yazımız olan Mayasız Kahvaltılık Pişi Tarifi başlıklı makalemizde mayasızpişi ve pişi hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.