İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi

Malzemeler:
* 150 gr oda sıcaklığında tereyağı

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* 1 adet yumurta

* 1 su bardağı pudra şekeri

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

* 4 su bardağı un + daha isterse kontrollü ekleyin
İçi için:
* 3-4 adet kuru incir

* 1 çay bardağı kuru üzüm

* 1 çay bardağı kırık ceviz

* 1 çay kaşığı kadar tarçın
( Arzu edilirse çikolatalı, elmalı gibi seçeneklerde konulabilir )
Yapılışı:
İlk önce incir ve kuru üzümleri ılık suda yumuşaması için bekletin.
Daha sonra derin bir kaba un harici tüm kurabiye malzemelerini koyun. Unu kontrollü bir şekilde koyarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
İncirleri doğrayıp, üzüm, tarçın ve cevizle karıştırın.
Kurabiye hamurunu cevizden biraz büyük şekilde parçalara ayırın. Bizim tepsimizde 30 adet çıktı. Ayırdığımız hamurların ortasına iç harcından 1 çay kaşığı kadar doldurup yuvarlayın. Hepsi bitince kullandığınız kurabiye kalıbına göre istediğin gibi şekillendirin.
180 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Dilerseniz ılınınca üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kral Tacı Tarifi başlıklı makalemizde börek, kraltaci ve patatesliaçma hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.