Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler:
* 3 adet yumurta

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 3 su bardağı un

* 2 adet orta boy havuç

* 1 su bardağı ceviz içi

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya
Püf Noktası
Her kek tarifinde olduğu gibi ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın ki kekiniz sönmesin. Kekinizin tamamen piştiğini öğrenmek için ise kürdan kullanın. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.

Yapılışı:

Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.

Ardından sırasıyla; 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edin.Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin.Bu esnada ayrı bir kapta 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın.

Kekinizin akışkan bir kıvama gelmesi için biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz.Bu aşamada bir parça margarin ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın.
Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Bir önceki yazımız olan Çikolatalı Tart Kek Tarifi başlıklı makalemizde çikolatalıkek, çikolatalıtartkek ve kek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.