Havuç Tatlısı Tarifi

Havuç Tatlısı Tarifi Malzemeleri:

  • 6 adet rendelenmiş orta boy havuç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bulamak için hindistan cevizi
  • Üzeri için eritilmiş beyaz çikolata arzuya göre çikolatalı çikolata

 

Havuç Tatlısı Yapılışı:

Havuç ve şekeri tencereye koyun orta ateşte havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra geniş bir kaseye alıp içine 2 paket petibör bisküviyi kırıp, ceviz(yada fındık), tarçın ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Cıvık gelirse 1 paket bisküviyi daha açıp ekleyin.
Şekil verip hindistan cevizine bulayıp servis tabağınıza alın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine şekil vererek dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Elma Yemek için 8 Sebep başlıklı makalemizde elma ve elmanınfaydaları hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.