Haşhaşlı Revani Tarifi

Malzemeler: 
Şerbeti için;

* 2 su bardağı toz şeker

* 2,5 su bardağı su

* 1-2 damla limon suyu
Hamuru için;

* 3 adet yumurta

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 çay bardağı yoğurt

* 1 çay bardağı hindistan cevizi yada ceviz

* 1 çay bardağı mavi haşhaş

* Yarım su bardağı su

* 1 su bardağı irmik

* 1 su bardağı un

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu
Yapılışı: 
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın limon suyunu sıkıp ocaktan alıyoruz. 
Hamuru için derin bir kaba yumurta ve şeker konulup mikserle çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır. Diğer malzemelerde eklenip güzelce karıştırılır. 
Kullanılacak fırın kabı katı yağ ile yağlanıp un serpiştirilir. Biz Muffin kalıbında denedik bu şekilde hoş bir ikramlık oluşturduk. Sizler normal fırın kaplarındada deneyebilirsiniz. 
Karışım yağlanmış tepsi dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. 
Muffin kabında yaptı iseniz resimde ki gibi üzerini krem şanti ve cevizle süsleyebilirsiniz. 
Normal kalıpta yaptı iseniz de yine ince bir katman halinde krem şanti, cevizle yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi başlıklı makalemizde kurabiye, susamlıkurabiye ve tuzlukurabiye hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.