Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi

Malzemeler: 
* 4 adet hazır yufka

* 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

* 1 orta boy soğan

* 2 yemek kaşığı doluşu yaş haşhaş

* 1,5 su bardağı sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* Bir tutam Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber
Yapılışı:
Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın. Tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip soğanları kavurun. Daha sonra içine salçayı ve baharatları ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip karıştırın ve sonra soğumaya bırakın. Zaten çabuk soğuyor.
1 kaseye haşhaşı ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırın. Sürüleceği için yeterli miktarda sıvı olması lazım yağ az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. 
1 adet yufkayı açın üzerine haşhaşı bir fırça yardımı ile sürün üzerine diğer yufkayı kapatın ve aynı sigara böreği yapar gibi kesin. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın bir kenara alın. 
Sırayla içlerini mercimekli karışımla doldurup sigara böreği gibi sarın. Hemen pişirmeyecekseniz saklama poşetinize alıp buzlukta bekletebilirsiniz. Hemen pişirecekseniz eğer;
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı ve yahut sıvı yağ sürüp, 180 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Bir önceki yazımız olan Pratik Karamel Yapılışı başlıklı makalemizde karamel ve karamelyapılışı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.