Güllaç Tarifi

Güllaç bildiğiniz gibi Ramazan ayının vazgeçilmez bir tatlısıdır.Birde bakalım bu tatlıyı vazgeçilmez hale getiren malzemeleri nelermiş? Nasıl yapılıyormuş?

Malzemelerimiz;

  • -10 yaprak güllaç
  • -1,5 litre süt
  • -2 su bardağı şeker
  • -Çekilmiş ceviz
  • -2 yemek kaşığı gül suyu
  • Üzerine,
  • -File fıstık
  • -Ceviz
  • -Tane nar

Yapılışı;
Sütü ve şekeri tencereye dökerek ısıtın.Şekerin tamamen eridiğine dikkat edin.Sütü oda sıcaklığında ılımanını bekleyin Sonraki aşamada güllaç yaprağının parlak tarafını üst tarafa gelecek şekilde bir tepsiye yerleştirin.Ve üstüne her tarafının sütle ıslanmasına özen göstererek iki kepçe sütü ilave edin.Bu şekilde beş güllaç yaprağını da aynı şekilde tekrarlayarak uygulayın.Beşinci yaprağı da sütle ıslattıktan sonra cevizi serpin ve üstüne kalan güllaç yapraklarını sütleyerek serin.Kalan şekerli sütü bir su bardağı kadar alın ve içine iki kaşık gül suyunu tatlının üzerinde gezdirin.Buzdolabında bekletin.İki ila üç saatten sonra yenmeye hazır vazgeçilmez güllaçımız hazır olmuş oluyor.Afiyet bal şeker olsun!

Bir önceki yazımız olan Kıyafetinizin ütüsü bozulmaması için pratik bir yöntem başlıklı makalemizde elbise, kıfayet ve ütü hakkında bilgiler verilmektedir.

Güllaç Tarifi” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.