Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 
* 2 adet yufka

* 2-3 yemek kaşığı tereyağ

* Yarım çay bardağı su

Kıymalı harç için:

* 250-300 gr dana yağlı kıyma

* 1 tane kuru soğan

* Çeyrek demet maydanoz

* 1 adet yeşil sivri biber 

* 1 adet kırmızı biber

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* 1’er tatlı kaşığı tuz, pulbiber, kimyon, karabiber ve nane


Yapılışı: 
Soğanı rendeliyoruz. Diğer malzemeleri minik minik doğruyoruz. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. 
Yufkayı düz zeminde açıyoruz. Yarım çay bardağıyla tereyağını karıştırıyoruz. Yufkanın yarısına kadar bu karışımdan sürüyoruz. Sürmediğimiz kısmı üstüne kapatıyoruz. Daha sonra bir çorba kasesi ile yada o şekilde yuvarlak bir halkanız varsa üzerinden bastırıp yuvarlak şekilde kesiyoruz. 
Yuvarlakların üzerine kıyma harcımızdan bir yemek kaşığı alıp kaşığın tersi ile incecik bir tabaka olacak şekilde yayıyoruz. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye seriyoruz. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olun kontrol edin çünkü 10 dk gibi kısa sürede pişiyor. 

Bir önceki yazımız olan Buzdolabında ki Yiyeceklerin Evde Yokken Bozulduğunu Nasıl Anlarız? başlıklı makalemizde bozulmuşyiyeceklerianlama ve buzdolabı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.