Fincanda Sürpriz Kek Tarifi

Malzemeler: ( 8 Nescafe Fincanı )
* 3 yumurta ( 1’nin akı içi için )

* 1 su bardağı şeker

* 1 çay bardağı süt

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 3 yemek kaşığı kakao

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

* 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
İçi için;

* Ayırdığımız 1 yumurta akı

* 1 su bardağı hindistan cevizi

* 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
İlk önce kek kıvamını yapıyoruz. Yumurtaları şekerle güzelce çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpıyoruz. Son olarak unu kabartma tozuyla karıştırıp karışıma ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. 
İç malzemesi için, akı, hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. 8 adet olacak şekilde bölüp yuvarlak toplar yapın. 
Fincanlarımızı yağlıyoruz. Kek karışımımızdan fincanlarımıza 1 yemek kaşığı koyuyoruz. Hazırladığımız topları ortasına ekleyip kalan kek karışımınıda topların üzerini kapayacak şekilde bölüştürerek fincanlara ekliyoruz. 
Fincanları alacak tenceremize fincanları yan yana koyuyoruz. İçerisine dikkatli bir şekilde yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz. Buharlaşmayı ve güzel pişmesini sağlamak için üzerine temiz bir mutfak bezi seriyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp bezin ocakta yanmaması adına sarkan kısımlarıda kapağın üzerine getiriyoruz. 
Kısık ateşte 25 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatıp 5 dakikada dinlendiriyoruz. Pişen keklerimizi tencereden çıkarıp fincanında biraz ılıttıktan sonra ters çevirip sunum tabağımıza alıyoruz. Dilerseniz üzerine çikolata sosu döküp ve toz fıstıkla servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde elmasirkesi ve elmasirkesiyapımı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.