Ev Yapımı Halley 

Hamuru için Malzemeler:

  • 175 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

İçerisi ve üzeri için:

  • Marshmallow
  • 200gr Sütlü yada 50gr Bitter çikolata
  • Çikolata için 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Hamur malzemelerini bir araya getirip güzelce yoğuralım. Çok yumuşak yada çok sert olmamalı. Merdaneyle hamuru yarım saat kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla yada bardakla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Kürdan yardımı ile yuvarlakların üzerine gelişi güzel noktalar koyalım.

180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15 dk pişirelim. Tepsiyi çıkarıp marshmallowları kesip kurabiyenin ortasına koyalım. Daha sonra fırına tekrar koyup erimelerini bekleyelim. Sonra diğer kurabiyeyi erimiş marshmallowlu kurabiyenin üzerine koyalım. Soğumaya bırakalım.

Daha sonra sütü derin bir kapta ılıtıp içine çikolataları koyalım. Dilerseniz mikrodalga fırındada eritebilirsiniz. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya batırıp yağlı kağıda koyalım. Donduktan sonra servise hazırdır.

Bir önceki yazımız olan Saksıdaki Çiçeklerimizi Beslemek başlıklı makalemizde bakım, beslenme ve saksıçiçeği hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.