Ev Usulü Pide Tarifi

Malzemeler:
* 1 su bardağı ılık süt

* 1 su bardağı ılık su

* 1 paket kuru maya

* 2 tatlı kaşığı toz şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* Alabildiğine un


İç malzemeleri için:
* Rendelenmiş kaşar peyniri

* Arzuya göre sucuk, salam yada füme et

* Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Derin bir kaba önce mayayı, şekeri, tuzu, ılık su ve sütü ekleyip karıştırın. 15 dakika kadar bu şekilde mayalansın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde koyalım. Ele yapışan bir hamur olsun. Daha sonra unlayarak açacağımız için hamurumuz sert olmayacak. 
Hamurumuzu 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru unlayarak portakal büyüklüğünde parçalara bölelim. Resimdeki gibi uzun şekilde merdane ile açalım. Ortasına peynir ve istediğimiz içleri koyup kenarlarından kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla pidelerimizi dizelim. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim. 
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Hafif ılınınca dilerseniz buzluğa kaldırıp sonrasında fırında yada mikro dalga fırında ısıtıp yeni pişmişçesine tüketebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan İftar ve Sahur İçin Örnek Beslenme Programı  başlıklı makalemizde beslenme, iftar ve sahur hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.