Ev Usulü Makarna Tarifi

Malzemeler: 
* 3 adet yumurta 

* 1 çay bardağı süt

* Tuz ( damak tadınıza göre )

* Yarım kilo un 
Yapılışı:
İlk önce yumurta, süt ve tuzu koyup çırpın daha sonra unu kontrollü ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Un fazlada gelebilir azda gelebilir kontrollü koymalısınız. 
Sert hamurumuzu iki bezeye ayırıp 15-20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra her bezeyi orta karar bir incelikte açıp üzerini hafif unlayarak 10 dakika kadar daha dinlendirin. 
Daha sonra dinlenen hamurunuzu ince uzun şeritler halinde kesin ve yine unlayarak rulo şeklinde sarıp yani resimdeki tepsinize koyun. 
Kişi sayısına göre hamurunuzun ölçüsünü arttırabilirsiniz. Sıcak suda haşlayıp dilerseniz yoğurtla dilerseniz sosla servis edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Bulaşık Makinesi Parlatıcısının Gücü başlıklı makalemizde parlatıcıtemizliği ve temizlik hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.