Elmalı Kurabiyenin Tart Yapımı

Malzemeler: 
* 125 gr oda sıcaklığında margarin

* 1 çay bardağı pudra şekeri

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* 1 yemek kaşığı yoğurt

* 1 adet yumurta

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 2,5 su bardağı kadar un
İç malzemelesi;
* 3-4 adet orta boy elma

* Yarım su bardağı Ceviz içi

* 1 çay kaşığı tarçın

* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Elmaları rendeliyoruz. Bir tavada üzerine pudra şekerini de ilave ederek pişiriyoruz. Rengi dönünce tarçınıda ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Cevizide ilave edip soğumaya bırakıyoruz. 
Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıyoruz. Unumuzu kontrollü kullanarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 
Hamuru ikiye bölüp bir kısmını streçleyip buzluğa koyuyoruz. Diğer kısmı tart kalıbını yağlayıp içerisine elimizle yayarak koyuyoruz. Orta kısmına çatalı bir kaç yere batıyoruz. Alt kısmıda düzgün pişmesi için. 
Daha sonra hazırladığımız elmalı karışımı içerisine yayarak koyuyoruz. Buzluğa kaldırdığımız diğer kısmıda tartımızın üzerine rendeleyerek ekliyoruz ve bu sayede üst kısmında harika bir görsellik elde etmiş oluyoruz. Hamurun hepsini rendeleyip koyduktan sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz. 

Bir önceki yazımız olan Yumurta Kaç Kaloridir? başlıklı makalemizde kalori ve yumurta hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.