Elmalı Kurabiye

Malzemeler;

  • – Oda sıcaklığında erimiş 1 paket margarin
  • – 1 su bardağı pudra şekeri
  • – 1 adet yumurta
  • – 1 çay bardağı yoğurt
  • – Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • – 1 paket vanilya
  • – 1 paket kabartma tozu
  • – Alabildiğine un

İçi için;

  • – 5 adet orta boy elma
  • – 1 kase ceviz içi
  • – 1 çay bardağı pudra şekeri
  • – 1 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı;

İlk önce içi ceviz harici karıştırıp ocakta kahverengini alana kadar pişiriyoruz. Daha sonra pişen kısmı cam kaseye alıp cevizle bütünleştirip soğumaya alıyoruz..

İç harcımız soğurken derin bir kaba un harici bütün malzemeleri alıp karıştırıyoruz. Sonrada unu eleye eleye koyarak hamuru kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz.. 10-15 dk dinlendirip bir el büyüklüğünde toplar yapıp una bulayarak yuvarlak ve ince bir şekilde açıyoruz.. Sonrasında açtığımız hamuru şeritler halinde kesip iç harcını koyarak şekillendirip yağlı tepsiye diziyoruz.. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.. Piştikten sonra biraz soğutup üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz..

Bir önceki yazımız olan Ev usulü Cocostar yapımı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.