Donut Tarifi

Malzemeler: 
* 2 yumurta 

* 1 büyük su bardağı ılık süt

* Yarım su bardağı ılık su

* 1 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya

* Yarım su bardağı toz şeker 

* 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında margarin

* Aldığı kadar un

* Kızartmak için yağ

* Üzeri için çikolata ve süsleme şekeri
Yapılışı: 
Derin bir kaba un harici bütün malzemeleri koyun karıştırın daha sonra unu kontrollü koyarak biraz sert bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın. 
Hamuru 3 parça bezeye bölün. Sırayla açın çok ince olmayacak orta kadar resimdeki gibi bir hamur açıp, donut kalıbınız yoksa ağzı geniş bir su bardağını önce una bulayın sonra hamuru kesin. Orta kısmınıda küçük yuvarlak bir kapakla kesebilirsiniz. 
Bir bezin üzerine donutlarınızı dizip 15-20 dakika kadar daha mayalandırın. Daha sonra tavaya yağı koyup kızdırın ve sırayla önlü arkalı kızartın. 
Çikolatalarınızı kendi damak zevkinize göre sütlü yada bitter, benmari usulü eritip hamur az sıcaklığı gidince bir kısmını çikolataya batırıp süsleyin. Arzu ederseniz hem kakaolu hem sütlü beyaz çikolataylada süsleyebilirsiniz ve fazla kalanları buzluğa atabilirsiniz. 

Bir önceki yazımız olan Bebek Pudrasının Faydaları başlıklı makalemizde bebekpudrası ve pudra hakkında bilgiler verilmektedir.

Donut Tarifi” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.